• Zrębki wędzarnicze z drzew owocowych

Drewno do wędzenia, zrębki wędzarnicze z drzew owocowych

Zrębki wędzarnicze czyli drewno wędzarnicze z drzew owocowych nadają smak, aromat oraz wygląd wędzonym potrawom. Zostały pozyskane z wysokiej jakości drzew moreli, śliwy oraz czereśni. Nadają się wedzenia lub grillowania. drzewa z jakiego zostały pozyskane, jedne bardziej pasują do ryb, inne do wieprzowiny, a jeszcze inne do drobiu. Dym ze spalanych zrębek przenika w głąb produktu nadając mu właściwy dla wykorzystanego gatunku drewna kolor i aromat.

Dym wędzarniczy ze zrębek owocowych

Dym wędzarniczy otrzymywany jest podczas spalania się zrębków FASANiO powoduje między innymi utrwalenie żywności poddanej procesowi wędzenia. Jest też ważnym elementem wędzenia. dodatkowo konserwuje i przedłuża trwałość wyrobów jest tym magicznym składnikiem, który nadaje tak charakterystyczny zapach, kolor i smak. 

Rodzaj zrębek wędzarniczych ma znaczący wpływ na finalny smak wędzonek. Największą frajdę sprawia mieszanie różnych zrębek, a przez to komponowanie własnych receptur.

Zrębki owocowe wędzarnicze FASANiO

Zrębki marki FASANiO są odpylone i czyste, generują wolny od niepożądanych substancji dym wędzarniczy. 

  • Sklep zamknięty

Sklep tymczasowo niedostępny